Weet jij waar jouw kracht ligt?

“Volgens mij steek ik mijn energie in de verkeerde dingen”, zei ze terwijl ze me aankeek. “Dan zie ik iemand anders iets doen of zeggen en dan denk ik: dat wil ik ook kunnen! Maar dat lukt me niet. Misschien wordt het nu eindelijk eens tijd om mezelf beter te leren kennen. En te accepteren wie ik ben. En daar mijn energie in te steken. In plaats van steeds op iemand anders te willen lijken.”

 

Herken je dit? Heb je dat ook wel eens dat je ergens bent, in een groep bijvoorbeeld en iemand maakt een grapje of doet iets en je denkt: “Dat zou ik ook wel (meer) willen zijn: grappig of onafhankelijk of gedisciplineerd of duidelijk of…………

Waarom doe ik dat dan niet? Waarom ben ik niet zo?

We hebben niet allemaal dezelfde kwaliteiten, gelukkig maar!

“Everybody is a genius.
But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid”

Albert Einstein

Je kwaliteiten kennen en je passies en je drijfveren. 

Weten waar je kracht ligt en dat omarmen en van daaruit leven

 Als je dat weet en kunt, dan ben je in staat om jouw eigen bijzondere leven te leiden. Het leven dat bij jou past. Waar je plezier uit haalt en succesvol bent. Een leven waar je gelukkig van wordt. Daarom ben ik ook zo’n fan van de Powertest. Omdat deze test heel goed in beeld brengt wat je sterke kanten zijn, waar je kracht ligt. Deze test meet wat jou drijft, waar jij voor staat en wat jij moeiteloos voor elkaar krijgt.

Nu ik de Powertest heb gedaan, heb ik niet alleen ontdekt dat mijn element LUCHT is (lees mijn vorige blog), maar ook dat mijn kleurfamilie TURKOOIS is.

 

TURKOOIS

  • Drijfveren

De drijfveren die horen bij de deze kleur zijn creativiteit en vernieuwing.

En daar herken ik me zo in. Ik vind het heerlijk om steeds weer met nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Dat doe ik met heel veel enthousiasme. Ik wil dingen maken en bedenken. Dingen anders doen.  Zo heerlijk om dat van mezelf te weten en daar ook naar te leven.

  • Uitdaging

Tegelijkertijd weet ik ook wat mijn valkuil is: namelijk dat ik door die veelheid aan ideeën moeite heb om iets af te maken. Steeds maar weer nieuwe ideeën, nieuwe dingen starten. Maar afmaken? Oei, daar moet ik me nog wel eens toe zetten.

Beter gezegd: Nu ik mijn drijfveren ken en herken, weet ik ook waar mijn uitdaging ligt.

Wil jij net als ik:

❤ Meer vanuit je eigen kracht en kwaliteiten leven?

❤ Weten wat je drijfveren zijn en je uitdagingen?

❤ Weten hoe jij volledig tot je recht komt en vol passie aan de wereld laat zien wat er in je zit?

 

Neem dan contact met me op! Samen bekijken we wat jouw wensen en mogelijkheden zijn.

 

Contact

Het Bakhuys

Oude Asserstraat 23
9481 BK Vries

Tel 06 43 53 84 11

Mail info@het-bakhuys.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin