Mooie plaatjes

Afgelopen week liep ik achter mijn man en onze hond. Heel toevallig zag ik dit plaatje. Ik was net een foto aan het maken van het zonlicht dat zo mooi door de takken van een boom scheen. Ik zag nog meer moois om te fotograferen: een veld boterbloemen, een gans met jongen, een vlinder, een losse bloem, een slak. En ineens zag ik dat plaatje van de man en de hond. Ik zag de mooie blauwe lucht, de wolken, het groen. Ik zag hoe mooi het pad liep met daarop mijn man en onze hond. Mooi plaatje.

Het gaat om de plaatjes
Altijd heb ik mijn fototoestel bij me. En het mooie is: ik kan er ook mee bellen. Maar eigenlijk is dat bijzaak. Het gaat om de plaatjes. Ik heb hem gekozen om het beeld, niet om het geluid. En de plaatjes die ik maak gebruik ik voor bijvoorbeeld mijn social media, zoals mijn zakelijke facebookpagina en instagram.

Mobiel
Toen ik op zoek was naar een nieuwe telefoon, gaven mijn zoons me advies: de mobiel met de meeste opties, een goedkoop abonnement, enz. Maar in hun adviezen kwam niet het maken van foto’s op de eerste plaats. En dat was juist waar het mij om ging! Het allerbelangrijkste bij de keuze van mijn nieuwe mobiel was of ik er goede foto’s mee kon maken.

Fototoestel
Ooit kocht ik een duur fototoestel. Het was in de tijd dat ik veel foto’s maakte van met name koeien, om te gebruiken als voorbeeld voor mijn schilderijen. En echt met mijn fototoestel kon en kan ik prachtige foto’s maken. Maar zo’n groot toestel heb ik niet altijd bij me. En mijn mobiel wel. Altijd. Ook als ik de hond uitlaat bijvoorbeeld.
Dus oo wat ben ik blij met mijn mobiele telefoon. En oo wat maakt ie mooie plaatjes.

Bewerken
Natuurlijk, ik ben geen echte fotograaf, maar dat is ook niet mijn bedoeling. Ik maak graag mooie plaatjes.
En met alle apps die er zijn, heb ik enorm veel mogelijkheden om de plaatjes nog mooier te maken. Niet alleen de vorm en de kleur, maar nog veel meer. Ik maak collages en filmpjes, blokken met letters erop en mijn logo enz. Zo ontzettend leuk om te doen!

Workshop
“Wat een leuke post had je” was de reactie van iemand op Facebook. “Wat mooi met de balk en de letters en zo, dat wil ik ook!”
Eigenlijk was dat de aanleiding om samen met een fotograaf (karijnfotografie) een hele leuke workshop samen te stellen, waarin
  je uitleg krijgt over hoe je mooie foto’s maakt
✓  we naar buiten gaan om in de prachtige omgeving foto’s te maken
 je veel praktische tips en begeleiding krijgt
 leert welke apps je kunt gebruiken en welke formaten handig zijn voor je social media
 we praktisch aan de slag gaat om je foto(‘s) te bewerken.
 je bovendien kunt genieten van een heerlijke lunch en ook elkaar kunt inspireren

En dit alles op een leuke locatie!

Heb je interesse? Meld je dan zo snel mogelijk aan om zeker te zijn van een plek!

Workshop: Fotograferen met je mobiel
Datum: Zaterdag 17 juni 2017
Tijd: 9.30 – 16.00 uur
Plaats: Het Bakhuys, Oude Asserstraat 23, Vries
Kosten: 67 euro (inclusief koffie/thee en en heerlijke lunch)
Aanmelden: info@het-bakhuys.nl

Contact

Het Bakhuys

Oude Asserstraat 23
9481 BK Vries

Tel 06 43 53 84 11

Mail info@het-bakhuys.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin