De magie van het leven

Spiritueel

“Oo dat is zeker weer spiritueel!?” zegt mijn zoon soms, als ik hem vertel over boeken die ik lees of dingen die ik meemaak. Hij gelooft, dat als je het niet vast kunt pakken (of bewijzen), dat het er dan ook niet is.

Het weerhoudt mij er niet van om daar toch gewoon over te praten. Want ik geloof wel dat er meer is. Dat er soms wonderen kunnen gebeuren. En dat sommige dingen wel ‘heel toevallig’ op je pad komen.

Bijzonder

Afgelopen week gebeurde er iets bijzonders. Ik had net het boek ‘De Vierde Dimensie’ gelezen en zette een bericht daarover op de facebookpagina van Het Bakhuys. De tekst die ik erbij zette ging als volgt:

 

Geloof jij in toeval?

Komt dit bericht toevallig op je pad?

Of niet?

‘De Vierde Dimensie’ (toeval bestaat niet).

Mooi, inspirerend boek over de magie van het leven.

 

Al gauw kwam er een reactie van iemand die ik vorig jaar heb leren kennen. In het eerste gesprek dat we toen met elkaar hadden vertelde ze mij over haar ziekte, die niet te genezen is. Dat het redelijk onder controle is, maar dat ze niet meer beter zal worden. Het is zo’n schrik, als iemand je dat vertelt. Ik weet het nog goed, we zaten op een boot, de zon scheen en even wist ik niet meer wat ik moest zeggen.

Sindsdien hebben we contact gehouden en komen we elkaar regelmatig tegen. Wat ik zo bijzonder aan haar vind, is dat ze zo enorm positief in het leven staat en intens kan genieten van alles wat op haar pad komt. Zij reageerde dus op mijn post op Facebook. En ik beloofde haar dat ze het boek van mij mocht lenen.

Toeval?

Ik zorgde ervoor dat het boek in haar bezit kwam en de volgende dag stuurde ze mij een bericht:

 

Goedemorgen Loes, 

Heel hartelijk bedankt voor het boek met het lieve kaartje.

Ben er net in begonnen en het begint voor mij al bijzonder:

Schrijver vertelt dat hij op 7 juli 2010 een email krijgt die zijn leven verandert.

Het getal 7 is heilig en symboliseert de kosmos.

Toeval of niet: 7 is mijn geluksgetal.

En vandaag precies 7 jaar later op 7 juli 2017 ga ik het boek lezen.

Ben erg benieuwd.

 

Oo, dat is zeker…..

Toeval?……Spiritueel?…….Misschien wel……….

Aan mijn zoon vertel ik dat het niet uitmaakt of je dat spiritueel noemt of niet. Ik denk, dat mensen en dingen op je pad komen, zodat je er iets van kunt leren. En dat ik hoop dat hij leert open te staan voor de wonderen op zijn pad.

De magie van het leven.

 

Contact

Het Bakhuys

Oude Asserstraat 23
9481 BK Vries

Tel 06 43 53 84 11

Mail info@het-bakhuys.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin