Een wit kerkje, een boeddha en……………

We stapten de drempel over van het witte kerkje. Benieuwd naar wat er ging komen. Eenmaal binnen zagen we een groot aantal houten stoelen in een kring staan. Op een kleine verhoging voor in de kerk stond een tafel met daarop een boeddha met aan weerszijden een lichtje. Het geurde er naar wierook en er klonk spirituele muziek. We zochten een plek in de kring. Het was een grote groep. We telden wel zo’n dertig stoelen.

“Wat verwacht jij?” hadden we in de auto aan elkaar gevraagd. “Vooral veel oefenen”, was mijn idee. En verder………..  Ach we gingen het gewoon over ons heen laten komen.


Bijzonder kerkje

Om ongeveer 2 uur ging de man op de stoel in het midden zitten. “Ik ben Hans Peter Roel”, zei de man. Ik kende zijn naam en zijn gezicht van de boeken die ik had gelezen: ‘De vierde dimensie’, ‘Op zoek naar de hemel’ en ‘Ki’. En voor dat laatste waren we gekomen: de Ki-workshop.

“Dit is een bijzonder kerkje”, begon hij te vertellen. “Lang geleden bezocht koningin Juliana regelmatig dit kerkje. En ze zat meestal ongeveer daar.” Hij wees naar een plek twee stoelen bij mij vandaan. “Dus”, zei hij tegen de vrouw die daar zat “als je iets bijzonders voelt vanmiddag, dan zou dat misschien kunnen komen doordat je op de plek zit waar koningin Juliana ooit zat.”


Ki

Hans Peter vertelde over zijn reis naar Nepal en hoe hij in aanraking was gekomen met Ki. Hoe dat zijn leven had veranderd. Was hij eerst werkzaam in de financiële wereld, nu schrijver met een missie. Namelijk om Ki onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk mensen, om zo een mooiere wereld te creëren.

Na deze introductie mochten we in tweetallen aan de slag met verschillende oefeningen.


Wat is Ki?

Ki wordt wel omschreven als levenskracht, adem, energie. Het is de universele energie, waardoor we in staat zijn om te leven. Een gezonde onbelemmerde Ki-stroom geeft toegang tot je onbeperkte innerlijke kracht. Als de energiestroom geblokkeerd wordt leidt dat vaak tot ziekte en een gevoel van eenzaamheid of niet-verbondenheid.


Ki-punt

Het Ki-punt bevindt zich drie platte vingers onder je navel en dan twee centimeter naar binnen. Als je wilt testen of je de goede plek hebt, kuch dan even. Je zult merken dat dit punt dan licht naar buiten drukt. Ga vervolgens met je aandacht en je lichaamsgewicht naar dit punt. Door dit te doen, verdwijnt stress en zul je je evenwichtiger en energieker voelen.


De kracht van Ki

Verbazingwekkend was het om te ervaren hoeveel kracht er in je zit. Hoe je vanuit rust en aandacht met hele eenvoudige oefeningen de Ki kunt laten stromen.

Het heeft mij bewust gemaakt van de kracht die in me zit. Ki helpt me om me energiek en tegelijkertijd rustig te voelen. Het helpt me om mijn aandacht te richten. Het helpt om me tegelijkertijd krachtig en zacht te voelen. Door simpel het toepassen van een aantal eenvoudige oefeningen.


Mijn dagelijkse Ki

Ki is inmiddels een vast onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Niet alleen doe ik dagelijks een aantal oefeningen, ook is mijn streven om vijf keer in de week Ki-running te doen. Ik doe dat iedere werkdag. Eerst een paar oefeningen en dan ongeveer een kwartier hardlopen. Volgens het Ki-principe. Vooral ontspannen lopen. Met aandacht voor mijn omgeving en een glimlach op mijn gezicht. Eigenlijk kan ik me geen mooier begin van de dag voorstellen.

Kracht door ontspanning en aandacht.

 

Ik wens je hele mooie feestdagen en veel

✨ liefde

✨ kracht

✨ wijsheid

✨ energie

✨ ontspanning

Het zit allemaal in je!

❤️ Loes

Agenda
Contact

Het Bakhuys

Oude Asserstraat 23
9481 BK Vries

Tel 06 43 53 84 11

Mail info@het-bakhuys.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin