Niet alleen wat je overkomt………..

Het bleef in mijn hoofd zitten, het woord. Zichtbaarheid. In het ondernemerschap is het belangrijk dat mensen weten wie je bent, weten wat je doet, dat je zichtbaar bent. Nou als ik één ding niet was de afgelopen tijd dan was het dat wel. Onzichtbaar bijna. Niet bezig met mijn bedrijf en alles daar omheen.

Het was even helemaal niet belangrijk.

Toen ik begin december van het afgelopen jaar werd geconfronteerd met de diagnose kanker, stond mijn wereld op zijn kop. Ik kwam terecht in een medische molen van onderzoeken, wachten op uitslagen en uiteindelijk in januari een operatie. Allemaal ongelofelijk spannende momenten. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin.

Alle afspraken voor mijn werk zei ik af en ik maakte ook geen nieuwe meer. Dat gaf rust en ruimte. Ik vertelde aan de mensen om mij heen wat er aan de hand was. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat er heel veel mensen waren die dat niet wisten. Ik schreef geen nieuwsbrieven meer en postte geen berichten op social media. Het bleef een beetje stil. Ik merkte dat ik daar mee worstelde. Er spookten allemaal vragen door mijn hoofd. Deel ik mijn verhaal? Wat vertel ik dan? Wat vindt iedereen daar dan van? Wat ga ik doen?

 

“Het leven is niet alleen wat je overkomt,

maar vooral hoe je ermee omgaat.”

 

Het was altijd mijn credo en dat is het nog steeds. Juist door wat mij overkwam, besefte ik des te meer hoe belangrijk het is hoe je met de dingen omgaat.

Natuurlijk ben ik soms bang en verdrietig, maar na de eerste klap van de diagnose, krabbelde ik langzaam overeind. Ik besloot mijn focus vooral te leggen op wat er wel is. Ik realiseerde me hoeveel dat is en dat ik daar nog zo lang mogelijk van wil genieten. Dus besloot ik ook om vooral goed voor mezelf te zorgen (meer daarover in een ander blog). En nadat ik de eerste positieve uitslag van een onderzoek kreeg, kwam er voorzichtig ruimte voor hoop en optimisme.

Het is en blijft een spannende tijd, maar ook een tijd waarin ik veel leer over mijzelf (en anderen).

Ik leer over liefde en verbondenheid. Hoe moeilijk ik het vind om hulp te vragen en te accepteren. Alles zelf willen doen. En dat is helemaal niet nodig. Er zijn zoveel lieve mensen om mij heen, die willen helpen en er voor mij zijn.

Ik leer dat ik nog attenter mag zijn, want oh wat doen die kaartjes, berichtjes, bezoekjes en bloemen me goed!

Ik leer over kracht, hoe sterk ik eigenlijk ben. Ik verbaas me over de kracht die in me zit. Hoe goed mijn lichaam (en mijn geest) zich herstelt.

Ik ben er nog niet. De komende weken volgt nog een intensief behandeltraject. Maar met hoop, optimisme, positiviteit en de enorme steun van alle lieve mensen om mij heen, gaat dat zeker lukken.

Inspiratie
Tuinleven
Filosofisch café
Kerstvideo
Hoop
Ik ben er nog!
Lees alle berichten
Agenda
Contact

Het Bakhuys

Oude Asserstraat 23
9481 BK Vries

Tel 06 43 53 84 11

Mail info@het-bakhuys.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin