Jezelf zijn

Tijdens een inspiratiebijeenkomst met een groep ondernemende vrouwen werd voor mij een kaart getrokken. De kaart had als titel: Jezelf zijn. Ik las de betekenis van de kaart en het belangrijkste wat ik daarvan heb meegenomen is ‘Je mag altijd op jezelf vertrouwen’.

Vanuit mijn vroege jeugd heb ik geleerd om mij aan te passen. En dat heb ik in mijn leven lang volgehouden.

Vaak wist ik intuïtief wat goed was en wat niet. Maar iedere keer als mijn buik zei ‘dit voelt niet goed’, nam mijn hoofd het over. En koos ik voor flink zijn, doorzetten, niet zeuren en vooral aanpassen.

Sinds ik kanker heb gekregen is daar fundamenteel verandering in gekomen. Ik moest dwars door de angst, de pijn, het verdriet. Ik kon alleen maar voelen. Vooral voelen. Mijn hoofd deed een stapje terug.

Ik weet niet of de kanker voor altijd weg is en nooit meer terugkomt. Wat ik wel weet is dat ik dapper, moedig èn kwetsbaar mag zijn. En dat ik mag vertrouwen op mijn gevoel.

Ik besef meer dan ooit, dat mijn tijd te kostbaar is om te besteden aan wat niet goed voelt. Dat betekent dat ik nooit meer een boek uitlees dat ik niet leuk vind. Maar ook dat ik afscheid durf te nemen van zaken en mensen die niet meer passen. 

En ik kan je vertellen dat kost soms moeite, maar voelt heel goed.

Een groot deel van mijn tijd besteed ik nu aan het schrijven van mijn boek. Ook dat voelt moedig en kwetsbaar tegelijk. Maar nog nooit in mijn leven heb ik zo sterk het gevoel gehad dat dit is wat ik echt wil, waar ik voor ga. 

Èn dat ik daarbij op mezelf mag vertrouwen.

Inspiratie
Het is er altijd
Op het leven!
Jezelf zijn
Levenskunst
Tuinleven
Lees alle berichten
Agenda
 • Geen evenementen
 • Contact

  Het Bakhuys

  Oude Asserstraat 23
  9481 BK Vries

  Tel 06 43 53 84 11

  Mail info@het-bakhuys.nl

  Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin